Žanamari Perčić - Pjevačica

Žanamari Perčić je hrvatska kantautorica poznata po pobjedi na TV show-u Hrvatski Idol 2004. godine, nakon čega je izdala svoj prvi album „Žanamari“, te maxi singl „Crni leptire“.

Singlom „Ljubav“ na CMC Festivalu 2009. najavljuje glazbeni preokret u pop-rock pravcu. Od 2008. do 2011. nastupala je uz band Syndrome te koketirala i s jazzom uz Matija Dedić Electric Band. 2010. započinje stvarati svoj prvi autorski album uz novi bend – J’Animals.

Od 2010. djeluje kao glavni vokalist i autor glazbe i stihova u bendu Žanamari & J’animals koji tijekom vremena mijenja nekoliko članova da bi formirao stalnu postavu u sastavu: Žanamari (vokal), Gordan Dragić (gitara, prateći vokal), Rene Coner (gitara, prateći vokal), Emil Kranjčić (bubanj) i Mario Perčić (bas).

Bend je izdao jedan studijski album „Druga vrsta“ [2011.] s kojeg je proizašlo čak 5 singlova: ”Nije napola“, ”Kreten pomalo“, ”Krugovi“, ”Dijagnoza“ i ”Gentleman“. Uslijedili su novi singlovi ”Kao da nema sutra”, ”Oči u oči” i ”Prokleto lagano”. Od 2011. do danas odsvirali su brojne uspješne koncerte diljem Hrvatske i regije, od kojih su najznačajniji CMC Festival [2012.], Boćarski dom uz Bareta i Majke [2012.], podrška Joe Satrianiu u Zagrebu i Ljubljani na Unstoppable Momentum World Tour-u [2013.], ARSENAL FEST u Kragujevcu [2013.] te EXIT Festival u Novom Sadu [2013.].

U prosincu 2015. Žanamari se nakon kratke pauze vraća na glazbenu scenu singlom ”Tako blizu” s kojom sudjeluje na 63. Zagrebačkom festivalu. Odlučuje se okrenuti mainstream klupskom popu singlom “U ratu i ljubavi” na kojem se pojavljuje i Aleksandra Kovač. Ovom “girl power” suradnjom Žanamari započinje svoju novu glazbenu eru. U lipnju 2016. izbacuje singl i spot “Isti se prepoznaju” s kojom je nastupila na Splitskom festivalu i osvojila radijski eter držeći se na visokom mjestu nacionalne radijske top liste čak 9 tjedana.

Novom pjesmom i spotom “Ajde, ajde” kojeg je izdala u rujnu 2016. odvažila se na elektronski zvuk kojeg prati i energičan plesni spot. Sva tri posljednja singla biti će dio konceptualnog albuma “Power Pop Hit Box”, koji će biti sastavljen od singlova od kojih će svaki biti potpuno drugačiji aspekt pop glazbe. Singl koji slijedi najavljen je kao bendovski vintage pop, zatim slijedi jedna dark power balada te proljetni latin pop singl i to sve u idućih šest mjeseci. “Želim se maksimalno poigrati s popom, baš kao što sam proteklih šest godina autorski istraživala alternativni pop i pop rock.” – nedavno je u medijima poručila Žanamari.