Sandra Bagarić - Operna pjevačica

Sandra Bagarić srednje glazbeno obrazovanje završila je u Sarajevu. Tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljana Molnar-Talajić. Godine 1995. nagrađena je Rektorovom nagradom.

Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar te snimala za HRT. Debitirala je 1994. u kazalištu Komedija glavnom ulogom (Henriette) u opereti F. Albinija Madam Troubadour. Od 1996. angažirana je kao solist u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija gdje nastupa u predstavama E. Kalmana Grofica Marica (Marica), Kneginja čardaša (Sylva), J. Straussa ml. Šišmiš (Rosalinda), F. Suppea Boccaccio (Fiametta), F. Lehara Zemlja smiješka (Lisa), I. Tijardovića Mala Floramye (Floramye), J. Straussa ml. Noć u Veneciji (Anina), te u musical-ima Britvića i Kabilja Tko pjeva, zlo ne misli (Ana) i Đ. Jusića Dundo Maroje (Petrunjela). Gostovala je u SNG u Mariboru u predstavi Pri belem konjičku (Josepha) te u HNK Split u operi Ljubavni napitak (Adina).

Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii) i Japanu. Djeluje i kao voditeljica glazbenih emisija i show-programa na televizijama u Hrvatskoj i BiH. Član je HDGU.

VIŠE O OSTALIM ČLANOVIMA ŽIRIJA:
Branko Đurić Đuro
Tomo in der Mühlen