Kad u Hrvatskoj netko kaže Nives, većina odmah pomisli na – Celzijus. Zagrebačka pjevačica i spisateljica Nives Zeljković upravo je toliko dobro brendirala svoje estradno ime koje, kad se čuje, rijetko koga može ostaviti ravnodušnim.

U domaćim i stranim medijima njezin zaštitni znak je senzacija. Na društvenim mrežama također. Njezin Facebook i Instagram profil prati svakodnevno više od 200 tisuća ljudi i ta brojka sustavno raste. Kad je 2008. godine objavila svoju prvu knjigu „Gola istina“, praktički preko noći izazvala je javnu senzaciju i postigla nezapamćen uspjeh.

U samo nekoliko mjeseci, njezina knjiga postala je najprodavanija hrvatska knjiga svih vremena za koju je, sasvim zasluženo, osvojila najčuveniju domaću knjižnu nagradu „Kiklop“ za Hit godine. Potom postaje  zapažena kolumnistica njemačkog dnevnog lista „Bild“, najčitanije dnevne novine u Europi koja se svaki dan prodaje u preko dva milijuna primjeraka.

Kad je 2014. odlučila profesionalno se posvetiti glazbi i ozbiljno graditi svoju pjevačku karijeru, njezina prva pjesma ‘Karanfili’ odmah je pobijedila na CMC glazbenom festivalu i Nives kao pjevačici otvorila put u sam vrh domaće estrade. Svojom izvedbom pomela je konkurenciju i potpuno osvojila publiku. Slijedile su pjesme „Bjondiona“, „Tebi u inat“, „Mamurluk“…, a za „Inferno“ i novi singl „Kukulele“ Nives je sama napisala stihove i glazbu.

Za prvu obljetnicu svoje profesionalne pjevačke karijere, u travnju 2015., rasprodala je svoj prvi solistički koncert u prestižnoj zagrebačkoj dvorani ”Lisinski“ i tada se medijima i javnosti potpuno dokazala kao umjetnica koja okuplja širu publiku željnu prvenstveno dobre zabave. Krajem 2016. Nives prihvaća novi izazov i ulogu u predstavi „Vitez slavonske ravni“ u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek te postaje glumica koja je ujedno i glavna zvijezda ove predstave

Nives Celzijus