Matteo Cetinski - Dizajner

Matteo Cetinski je multi talentirani kreativac kojeg je, kako sam kaže, nemoguće svrstati u jednu ladicu jer ga pokreću promjene. S 20 godina započeo je kao pjevač. Odmah postiže komercijalni uspjeh hitom ”Arrivederci Signorina” koji se i danas može čuti u radijskom i tv eteru.

Njegov debitantski album nominiran je za Porina 1994. godine u kategoriji ”najbolji debitant”. No, ubrzo Matteo prihvaća nove izazove te pjevačku karijeru zamjenjuje voditeljskom.

1998. godine zasitio se medijske pozornosti, te napušta estradne vode rečenicom ”idem upotrijebiti i drugu polutku mozga za promjenu”. Upisao je studij masovnih komunikacija u Bologni.

Matteo Cetinski

Matteo Cetinski

Nakon diplome u klasi Umberta Eca, primljen je na prestižnom njujorškom sveučilištu New School University gdje upisuje magisterij iz «Medijskih znanosti». Tijekom magisterija dobio je mjesto asistenta dvaju profesora na sveučilištu, te je ubrzo primljen na praksu kao jedini stranac u poznatu TV kuću NBC gdje je radio u studiju kultne TV emisije SNL (Saturday Night Live).

Nakon magisterija vratio se u Hrvatsku i osnovao vlastitu produkcijsku kuću. U isto vrijeme počeo je predavati Medijsku produkciju i Management na dva zagrebačka fakulteta. No, taman kada su neki pomislili kako se pronašao, još se jednom odlučio usmjeriti u nepoznato i novo.

Na samoj proslavi svog 40. rođendana odlučio je sa biznisa svoju energiju usmjeriti isključivo na kreativne stvari kao što je dizajn kojeg opisuje kao jedinu stvar koja mu nikada neće dosaditi. U kratkom roku postigao je svjetski uspjeh u polju dizajna, te je višestruko nagrađivan od strane struke ”A Design Award” nagradom u Italiji.

Sudjelovanje u emisiji TLZP prihvatio je kako bi se još jednom odmaknuo iz svoje zone komfora jer smatra da ”uljuljavanjem u ono gdje se osjećaš sigurnim jednostavno ne rasteš.” Ujedno ističe kako se ne vraća u estradne vode, već je ovo jedna mala stanka od dizajna kojem se želi vratiti odmah nakon završetka emisije.

Matteo Cetinski

Matteo Cetinski

Ususret sezoni Matteo iskreno izjavljuje:

”Ne vjerujem kako ću se odmah snaći na pozornici jer sve radim iskreno, pa ne znam glumiti sigurnost. Treba mi vremena, ali kad se «zagrijem» moglo bi biti svega jer publika uvijek prepozna iskrenu emociju pa makar to bio i strah.”