Mario Roth rođen je 24.12.1981. godine. Još od malih nogu pokazivao je zanimanje za scenu i za glazbu što se na kraju pokazalo i kao njegov životni poziv. Nastupao je na raznim festivalima i TV emisijama, između kojih svakako treba izdvojiti Turbo Limach show, Pljesak molim i Modri Biser Rovinja.

U grupu Vigor dolazi 2000. godine i to kao glavni vokal i tu počinje ozbiljnija priča njegovog bavljenja glazbom. Godine 2011. proglašen je najboljim pjevačem Slavonije i Baranje te osvaja Fenderovu godišnju nagradu. Dolazak u grupu Vigor mu mijenja život iz korijena te unazad tri godine Vigor postaje jedan od popularnijih zabavnih bendova u regiji.

Nižu se koncerti po diskoklubovima i dvoranama, od kojih svakako treba istaknuti one koncerte u ljubljanskoj areni Stožice i Tivoliju. I ove godine ispred 15 tisuća ljudi održat će zajedno s nekim svojim kolegama veliki koncert koji je rasprodan u samo dva tjedna od početka prodaje ulaznica.

Pjesma ”Još fališ”, obrada grčke pjesme, postala je najpopularnija i najizvođenija pjesma te je u konačnici prestigla i popularnost samog originala. Njihov album prvijenac tjednima se nalazio na samom vrhu najprodavanijih domaćih izdanja.

Njihova popularnost brzo probija granice Hrvatske pa tako postaju najpopularnija i najtraženija grupa u susjednoj Sloveniji, a i Poljska, Češka i Slovačka samo su neke od zemalja u kojima su Mario i njegov bend popularni.

Mario Roth