Igor Mešin - Glumac i voditelj

Rođen je 8. srpnja 1967. u Zagrebu. Kazališni, filmski i televizijski glumac i voditelj.

Igora Mešina publika je zavoljela u brojnim televizijskim serijama poput Naše male klinike i Bračne vode. Bio je voditelj showa Nove TV „Ne zaboravi stihove“, te zajedno s Reneom Bitorajcem voditelj showa „Supertalent“. Gledali smo ga i kao voditelja popularnog showa MasterChef, te kao sudionika showa Celebrity MasterChef.

Nakon što je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Igor ulazi u stalni angažman varaždinskog HNK, da bi 1994. ušao u angažman zagrebačkog kazališta “Komedija” gdje glumi mnoge glavne uloge posebno se ističući u predstavama “Opera za tri groša”, “Na tri kralja ili kako hoćete “, “Nemoćnik u pameti”. Ondje ostvaruje uloge i u predstavama: Ne daj se Njofra, Od kreveta do kreveta, Priča s južne strane, Matijaš Grabancijaš Dijak, Glembajević, Crna kraljica, Kralj je gol, Isus sin čovječji, Buba u uhu, Gostioničarka, Veliki manevri u tijesnim ulicama, Mali dućan strave (i koredatelj), Gubec-beg (koredatelj), Briljantin, Chicago, Skidajte se do kraja (redatelj), Svoga tela gospodar, Budala za večeru, San ivanjske noči, Narodil se mladi kralj, Patnje gospodina Mockinpotta, Cigle svete Elizabete, Dobri vojak Švejk, Terapija, terapija!, Čisto ludilo, Operetni Express 2013; Broadway u Komediji – Inventura (i koautor), Ukroćena goropadnica, Monty Python’s Spamalot (i redatelj). U &TD-u smo Igora mogli vidjeti u predstavama: Kolo, Tit Andronik i Noćni let; a iza njega su i angažmani u HNK Varaždin: Na rubu pameti, Liliom, Puno larme a za ništ; Dubrovačke ljetne igre: Kako bratja prepoznaše Jozefa, Poslije Hamleta; te Mala scena: Dvostruka nevjera.

Na filmu je Igor utjelovio uloge u sljedećim filmskim naslovima: Svaki put kad se rastajemo, Šuma Striborova, Dok nitko ne gleda, Rusko meso, Nebo – sateliti, Prepoznavanje, Tri muškarca Melite Žganjer, Crna kronika ili Dan žena, Vrijeme za…, Bogorodica, Zlatne godine, Holding.
Osim na televiziji, kazalištu i na filmu Igor je radio i brojne radio drame i radio igre za djecu te snimio mnoge reklamne spotove.

DRUGA POLOVICA VODITELJSKOG DVOJCA:
Rene Bitorajac