Filip Dizdar - Glazbenik

Filip Dizdar je rođen u Zadru, 17.6.1989. godine. Od malih nogu pokazuje afinitet prema glazbi te je pohađao glazbenu školu za klarinet i solo pjevanje.

Od rane dobi bilježi nastupe na raznim festivalima a sudjelovao je i u “Turbo limach show”. S 18 godina sudjeluje u TV show-u „Showtime” u kojem snima svoju prvu pjesmu ‘Za osmijeh tvoj’ koja je realizirana u suradnji s Baby Dooksom, a uspjela se i solidno zavrtjeti u eteru radio postaja.

U suradnji s tekstopiscem Davorom Juragom 2009. s pjesmom ‘Ljubav na ulazu’, za koju potpisuje glazbu, ulazi u finale prestižnog festivala ‘Večeri Dalmatinske Šansone’, ubrzo nakon toga bilježeći i prve pozicije na domaćim radijima.

Slijedi period okupljanja benda, potpisivanje ugovora s diskografskom kućom Menart te ulaska u studio gdje započinje snimanje svog albuma prvijenca. Uspostavlja suradnju i s autorima kao što su Dino Šaran, Ante Perković, Aljoša Šerić, Ivan Dečak i producentima Igorom Ivanovićem te Zvonimirom Dusperom Dusom, ali piše i svoje autorske pjesme koje čine polovicu albuma.

Kao prvi službeni singl albuma 2010. godine u suradnji s Ivanovićem izbacuje pjesmu “Sunce” autora Aljoše Šerića. S pjesmom debitira na Dori, a ”Sunce” nakon toga uživa veliki airplay na radio postajama diljem Hrvatske. Prema listama ”Sunce” postaje 7. najpuštanija pjesma te godine od svih hrvatskih i stranih izvođača.

Ubrzo nakon toga snima novi singl pod nazivom “Sreća“, čiji je autor Ante Perković. Pjesma i spot ulaze na top listu MTV-a Adrie, kao i u stalni program drugih glazbenih programa i emisija. Ubrzo nakon toga ulazi u suradnju s glazbenim producentom Zvonimirom Dusperom Dusom, snima prvu potpuno autorsku pjesmu pod nazivom “Lijepa“.

Trenutno završava rad na novom albumu koji će biti kompletno autorski, te svakom novom pjesmom pokušava pomaknuti granice produkcije te dati pjesmama prepoznatljivi zvuk.

Uz glazbu, Filip se bavio fotografijom gdje je radio naslovnice pojedinih časopisa, razne jumbo plakate, covere albuma, te razne sessione poznatih osoba. Posljednjih šest godina se aktivno bavi i video produkcijom, snimio je preko 160 glazbenih spotova, reklama i korporativnih videa.

Prije četiri godine pokrenuo je i “Video production program” na MPA akademiji gdje uči polaznike o video produkciji. Smjer svake godine bilježi sve veći broj polaznika te je ostvario suradnju s raznim TV kućama, poznatim izvođačima te pomogao osnivanju raznih samostalnih produkcijskih kuća svojih polaznika. Također je posljednjih godinu dana radio i kao radio DJ na radiju Enter Zagreb.

Uz glazbu koja mu je prvotna i najveća ljubav, Filip se trenutno priprema i za snimanje serije te je u planu i snimanje filma u vlastitoj produkciji.

 

Evo što Filip očekuje od sudjelovanju u showu Tvoje lice zvuči poznato:

”Od showa očekujem jako dobru zafrkanciju i zabavu, također mislim da ću od trenera pokupit dosta dobrih savjeta koji će mi koristiti i izvan showa, pritom ne mislim na hodanje u štiklama niti brijanje intimnih dijelova. Nisam dosad imitirao druge izvođače al nešto duboko u meni mi govori da bi mogao imati sreće sa ženama”.