Damir Kedžo - Pjevač

Damir Kedžo rođen je 24.05.1987. Od malih nogu zaluđen je pjevanjem koje je brusio u crkvenom zboru. 2003. godine, sa svojih 16 godina usmjerava svoj život prema glazbi kada sudjeluje u showu Story Super Nova i postaje dio trija SašaTinKedžo.

2004. godine snima album ”Istant” i objavljuje pjesmu ”365” koja šest tjedana drži 1. mjesto na nacionalnoj top ljestvici. 2006. na MIK-u debitira kao solo izvođač gdje sa skladbom “Ki bi sad reke” osvaja nagradu za najboljeg debitanta, a 2007. “Kanet na vetru” mu na istom tom festivalu donosi nagradu za najbolju interpretaciju, te 1. nagradu žirija. 2008. godine izlazi njegov dugo očekivani solistički album, s kojeg pjesme poput “Idem”, ”Kažnjen u duši” i ”Sjećam se” postižu najveću slušanost. 2009. na festivalu MIK s pjesmom ”Peza od zlata” odvaja 2. nagradu žirija i 3. publike.

2010. na bjeloruskom festivalu ”Slavianski Bazaar” u natjecanju solista iz cijelog svijeta osvaja Grand Prix. 2012. se ponovo pojavljuje na MIK-u s pjesmom ”Daj mi kapju vodi” ponovo uzima 1. nagradu žirija i nagradu za najbolju interpretaciju. Pojavljuje se u i hrvatskoj izvedbi mjuzikla ”Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” u dvostrukoj ulozi Potiphara i Benjamina.

Početak glumačke karijere Damira Kedže krajem 2014. godine okrunjen je nagradom hrvatskog glumišta za iznimna ostvarenja mladih umjetnika u opereti/mjuziklu, za ulogu biskupa Hudija u predstavi Crna kuća – mjuzikl u boji. Godinu završava s dva rasprodana koncerta u HKD Sušak.

2015. Ponovo se pojavljuje na Splitskom festivalu s pjesmom ‘’Tebi sve sam oprostio’’ i ponovo osvaja nagradu za najbolju interpretaciju, a u kazalištu komedija igra Sky-a u mjuziklu ‘’Mamma Mia’’ i zaljubljenog dimnjačara Lovru u prvom mjuziklu na čakavskom narječju ‘’Sušak, Sušak’’ u riječkom HNK I. pl. Zajca.

U rujnu pobjeđuje na ruskom festivalu New Wave 2015. što mu donosi ugovor s producentskom kućom Unipop music. U Stockholmu radi na svojim pjesmama na engleskom jeziku od kojih će prva svjetlo dana ugledati u listopadu 2016. godine.

2016. Na Dan žena (08.03 ) održava svoj najveći koncert u karijeri i to za 3500 ljudi u riječkoj dvorani Zamet. Izlazi single ‘’Korijen u pijesku’’ koji se penje u top 10 HR Top 40.  Ponovo se pojavljuje na Splitskom festivalu s pjesmom ‘’Ronim na dah’’ i osvaja 2. nagradu žirija. U jesen 2016. planira izdati svoj prvi single na engleskom jeziku ‘’Not a crime’’, te glumiti u mjuziklu ‘’Pacijenti’’.