Dalibor Petko, radijski je i televizijski urednik i voditelj. Rođen je 27.01. u Zagrebu. Završio je Opću gimnaziju u Velikoj Gorici kao jedan od najuspješnijih učenika generacije, nakon kojeg pohađa Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu.

Posao ga je odveo u drugom smjeru zato njegova diploma još uvijek čeka. Prve novinarske korake napravio je u Velikoj Gorici pišući za lokalne novine Glasnik Turopolja i Reporter te radeći kao voditelj na RVG-u. Pisao je članke i za National Geographic Junior, radio i na Z1 televiziji kao producent i kao voditelj te dugo godina bio urednik nacionalne top liste HrTop20, koja se emitirala na pedesetak radio postaja.
2010. postao je zaštitni glas Narodnog radija, gdje je uređivao i vodio ‘Glazbeni show Dalibora Petka’, emisiju koja je promovirala sve oblike popularne hrvatske glazbe. U više od tisuću emisija Petko je ugostio apsolutnu cijelu hrvatsku estradu. 2016. godine Dalibor je dobio i veliko priznanje, osvojio je Večernjakovu ružu.

Još kao dijete ostvario je prve televizijske korake. Naime, nastupao je u najpopularnijoj dječjoj emisiji Turbo Limach Show, gdje je završio kao pobjednik sezone. Kao televizijsko lice Petka je publika vidjela u ulozi voditelja Hrvatskog Radijskog Festivala, novogodišnjeg programa Nove TV i emisije S lipom do jutra, kao i na lokalnim televizijama u glazbenoj emisiji Promocija.

Petko je bio i jedini voditelj iz Hrvatske, koji je vodio veliki spektakl u Skopju posvećen Toši Proeskom. 2012. postaje dio ekipe IN magazina. U rubrici ‘Njeno drugo lice’ donosi intervjue s intrigantnim Hrvaticama, a u rubrici ‘Petkom s Petkom’ priređuje iznenađenja svojim gledateljima, upoznavajući ih s njihovim omiljenim pjevačima.

Njegova rubrika ‘Petkom s Petkom‘ sastavni je dio IN magazina već dugi niz godina, a 2015. ona je prerasla u pravi glazbeno zabavni show koji gledatelje svakog petka vodi kroz svijet dobre glazbe, humora i pregršt zabave uz brojne goste i iznenađenja.

Petko je poznat i kao veliki zagovornik prava životinja, osobito oko akcija udomljavanja napuštenih pasa i mačaka. Sam je udomio dva psa iz skloništa za životinje Dumovec.

Dalibor Petko