Ana Gruica je splitska glumica rođena 9.veljače 1983. Od malena je voljela ples, nastupanje i umjetnost pa je tako od svoje šeste godine, pa sve do rane mladosti plesala balet u baletnom studiju HNK Split.

Potom se Ana odlučila za modni svijet kojim je plovila od svoje petnaeste godine do 2005. kada je upisala Akademiju dramskih umjetnosti, također, u Splitu. Diplomirala je 2009., te se početkom 2010. zaposlila u Gradskom kazalištu mladih čija je članica ansambla i danas.

Iza nje je preko 20 kazališnih premijera, od dječjih predstava, do komedija, tragedija i drama, te nekoliko filmova i serija.

S obzirom da je velika zaljubljenica u fitnes, te mnoge sportove konzumira kao rekreaciju, 2013. godine upisuje Specijalistički diplomski studij na Kineziološkom fakultetu u Splitu, te 2016. godine stiče diplomu na temu “Fitnes i rekreacija kao odgovor na pitanje koje 21.stoljeće postavlja pred glumca”.

Ana tako uspješno, i to prva na ovim prostorima, spaja svoje dvije velike ljubavi. 2015. ostvaruje se i privatno, te postaje majka malenog dječaka Marata Ivana. Upravo rođenje sina ističe kao najveći uspjeh u svom životu.

Ana Gruica